Bu Blogda Ara

geçen seneden kalanlar...

Artık bitirip bir sonraki yıldan gün aldığımız 2014 yılı pekde verimli geçmedi esasen... Zira zaman pek yoktu :) Fakat yinede burada yayınlamadığım bir çok şey olduğunu söyleyebilirim. Bir kere Eylüş'ün Elbiseleri diye ayrı bir bölüm açmak gerek diye düşünüyorum. Ama zaman bulupta fotoğraflayamadım henüz... yinede yakındır onlarıda sizinle paylaşmam ;)



Bu bebişi bir sabah 1-2 saatte yapmıştım. Kuzenimin oğlunun okuldaki kermesi için. 


Bir gün eski  ucu yırtık çorabımın işe yarayacağını kimbilebilirdi :))) 


Gözleri Eylül hanımın parça parça ettiği caillou bebeğin, gömlek ve şalvar elde kalmış parça kumaşlardan... Başındaki kepi yeleği, çizmelerini hiç sormayın :) Bir dönem mobilyalarımızın kumaşını değiştirmek istedik. Gittik siparişi verdik. Amma velakin şiparişi yazdıkları kağıdı kaybedince gelelim işyerine orada bakın dediler. İyi dedik geldiler baktık ama arkadaş bir çanta dolusu döşeme kumaşını bende bıraktı gitti. Kaç kere gelin alın diye aradıysamda almadılar. Çöpe atıcam dedim, atın gitsind ediler. Artık üzerinden 1 sene geçince bende eve götürdüm böyle kullanıyorum işte... 




strafordan bebek yatağı... / doll bed from styrofoam ...

Telefonumdaki fotoğrafları kurcalarken bunu buluverdim :)


Bir zamanlar bebeğime yatak diye tutturan Eylül hanıma bodrumdaki strafor ve evdeki üçbeş malzeme ile yapmıştım. 



Sonra ne mi oldu? Tabikide Eylül hanım 3 güne kalmadan parçaladı, geriye ancak bu fotoğrafları kaldı... Oynamadığı için bebeğide bodruma kaldırdım. 



Zannımca maymun iştahlı bir kızım var :( 



prenses celestia gelmiş göğsümüze yapışmııış :) / princess celestia felt work...

Eskiler "çocuğun giydiği haram yediği helal" derler... bu sözden yola çıkarak eh birazda ekonomi yapmak adına Eylül'e öyle pek giysi almıyoruz. Alırsam da ekonomik olanları tercih ediyorum. Zira küçük hanımın büyüme hızına yetişemiyoruz. 

Herkezin değil ama belli başlı kişilerin eş, dost, akraba giysilerini giydirdim şimdiye kadar Eylüş'e... Sağolsun bir dostumuz kızının kıyafetlerini hep paylaştı bizimle. Ancak benim kız süslüüüü, kokoooş... bazı şeyleri giydiremiyorum. Beğenmiyor hanımefendi :) Bir yol bulmalı dedim kendi kendime ve imdadıma keçeler yetişti ;)

Bolca düz swithshirtümüz var. Ama dediğin gibi Eylül hanım beğenip giymiyor. Mor rengi pek sever diye mor renkten başladım. Daha önceden boyama yapsın diye çıkarttığım bazı kağıtlar vardı.(kalıplarıda sevmiyor benim kızım öyle boyama kitaplarıyla filan hiç işi olmuyor. Serbest çalışıyor :P)  Baktım onların arasında  prenses celestia var. Üstüne koyduğum aydıngerle kalıplarını çıkardım. Diktim işledim vs... ve bittiiii.. 


Anasıda kızı gibi kalıpları sevmiyor :P Bu Prensesi hiç görmemiş olan ben siyah beyaz bir çizimden ancak bu kadar yapabildim. Zira evde internet yok ve bir cumartesi günü yapmaya başlayıp eldekileri değerlendirdiğim bir çalışma oldu. 

Pazartesi olupta işe gelinde baktım neye benziyormuş bu prenses diye... buna benziyormuş :)




velhasıl pek orjinaline benzemedi bizimki ama Eylül çok beğendi... Şimdi sırada Rainbow Dash ve Pinkie Pie var ;) hadi bana kolay gelsiiin...